Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Söndag 12 oktober - Hampus har fått Take! 

Nu är det åteigen ett tag sedan vi uppdaterad hemsidan. Det har varit rejält hektiskt...

Hampus fick sin nya benmärg fredagen den 26 september, precis som planerat. Därefter var det ungefär en vecka som han inte ville äta eller dricka något överhuvudtaget. Dessutom hade han en massa utslag och sår över stora delar av kroppen. Detta har blivit mycket bättre, men han har fortfarande utslag i stjärten och småsår uppepå huvudet.

För några dagar sedan så började de vita blodkropparna att "röra på sig". I måndags låg Leukocyterna (de totala vita blodkropparna) på 0,3 men i tisdags så hade de sjunkigt till 0,2. Läkaren tror att de förbrukas av hudinfektionen han har på rumpan. De används upp när de attackerar infekterade ställen. I fredags fick han sin take. Hoppas att det är den nya benmärgen som sätter fart nu!

Han har inte behövt syrgas på över en vecka och är förvånadsvärt pigg och blir piggare för var dag. Han har haft lite feber men det hålls under kontroll med Meronem (antibiotika) som ges intravenöst var sjätte timme.

Något som är helt underbart är att vi har fått ett rum på Ronald McDonald. Det underlättar såååå mycket. Stefan sover på sjukhuset tillsammans med Hampus varje vardagsnatt och jag sover på Ronald McDonald med Simon. Bara att kunna gå över dit på kvällen när man är trött och på dagen för lite andrum ger så mycket mer energi. Ett jättetack till landstinget som godkände att vi fick bo där, fast vi bor i Stockholms Län. Vi vill även skicka ett jättetack sköterskan på avd B76 som ansökte åt oss :-)

Nu hoppas vi att Hampus får slippa allt vad bakterier och virus heter, så att denna sjukhusvistelsen inte behöver bli så lång. Vi längtar efter att få komma hem och vara en vanlig familj!

 

Till föregående datum

Till nästa datum