Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Söndag 24 augusti - Ytterligare en transplantation... 

Nu har det gått drygt en månad igen och mycket har hänt.

Hampus fick sin påfyllning av donatorceller den 10 juli. Därefter började väntan på att cellerna skulle ta sig och att han skulle få en Take.

Under tiden så kom Hampus lillebror Simon till världen den 22 juli. Hampus tycker det är så kul med en liten i familjen och vill krama och klappa honom ofta.

I slutet av juli så började Hampus neutrofila vita blodkroppar att röra sig uppåt och de steg under några dagar till 0,4. Jippie, nu har det tagit fäste, tänkte både vi och läkarna. Men dagen efter så började värdet sjunka igen :-(

Chimerismen visade att det var 70% donator men han har så lite benmärg att det knappt gick att få fram provsvar. Han ligger åter på under 0,1 i neutrofila och han har haft två infektioner som han varit inlagd för i omgångar med antibiotika.

Ytterligare prov har tagits av chimerismen, och det har visat sig att Hampus egna benmärg återigen tar över allt mer. Därför ser inte läkarna någon annan utväg än att planera för ytterligare en transplantation. De har hittat en ny donator som kommer att användas denna gången. Anledningen till att vi inte kan använda den "gamla" donatorn är dels att han redan donerat tre gånger, dels att Hampus egna benmärg har ett minne som gör att den angriper donatorns.

Nu blir det en omtransplantation inom loppet av tre veckor. Den här gången blir vi tvungna att slå fullt ut med cellgifter, eftersom vi måste slå ut både Hampus och den "gamla" donatorns benmärg för att ha någon chans att lyckas. Det kommer bli tufft! Tyvärr finns det inget att välja på. Vi måste fullfölja hela vägen för i längden klarar man sig inte med en så skadad benmärg som han har just nu.

Så åter igen. Håll tummarna för vår underbara solstråle Hampus, att det äntligen ska lyckas så han får bli en frisk liten kille.

 

Till föregående datum

Till nästa datum