Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Söndag 6 april - Fortsatt jobbigt! 

Sedan vi skrev förra gången så har Hampus temp åkt upp över 40 hela tiden, vilket lett till frossa samt att han fått jobbigt att andas (behövde syrgas). Toppnoteringen ligger på 40,7 och varje gång han tempat så har vi fått lägga våtomslag för att kyla ner honom. Han sitter eller halv ligger hela tiden för att lungorna ska kunna jobba och få ut allt slem som finns där.

 

I tisdags så fick vi reda på att det växer samma slags bakterier i blodet som förra provet, vilket det borde inte borde göra när han får antibiotika (Vankomycin). Därför tillkallades en infektionsläkare. De kom fram till att bakterierna antagligen sitter i Port-a-cathen eller i CVK:n. Prover för odling togs från dem båda innan de satte ett Vankolås i CVK:n. Det är en blandning av antibiotika (Vankomycin) och Heparin som skulle ligger i slangarna i 3x24 timmar. Nu var vi tvungna att ge all hans medicin via en kran på port-a-cathen. Det är snålt med tanke på alla hans mediciner som ska in hela tiden.

 

Han fortsatte att tempa även efter att de hade stängt CVK:n och det bestämdes de skulle operera ut CVK.n o port-a-cathen på fredagen. De skulle även ta en krista (benmärgsprov) och sätta två stycken perifera katetrar (ut/infarter).

 

I torsdags fick vi reda på att han skulle opereras av akutteamet och att han fått den första tiden kl.8.00 på morgonen. Det hade börjat växa bakterier i port-a-cathen också, så det var jättebra att han redan var planerad att ta ut den följande dag.

 

Operationen på fredagen tog ca 2,5 tim och allt gick bra. De satte en infart i varje fot och vi hoppas att de håller tills det är dags att operera in en ny port-a-cath, som är inplanerat på tisdag.

 

Sedan operationen har Hampus temperatur inte stigit över 40 och det har inte varit så häftiga feberstegringar men han får inte behålla sin näringsmjölk i magen och spyr upp massor av slem.

 

Vår läkare tror att febern/lungorna och matproblemet han har beror på Adenoviruset.

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum