Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Onsdag 26 mars - Bakslag! 

Så blev det ett bakslag i alla fall…. I morse när jag (Stefan) satte mig i bilen för att åka till jobbet så ringde mobilen. Det var Susanne som ringde och meddelade att Hampus fått en lunginflammation och därför blivit rejält dålig. Så istället för att styra mot jobbet så blev det ilfart till sjukhuset.

 

Hampus började få feber igår och läkarna misstänkte att han dragit på sig något, så de beställde både blodprover och lungröntgen. Men till kvällen så var febern borta. Vi trodde (hoppades i alla fall) att det inte skulle bli något mer av det hela utan att antibiotikan redan börjat hjälpa. Men så väl var det alltså inte…

 

När Susanne ringde kl 06:30 hade Hampus 40,6 i feber, en puls på över 200 och en syresättning som understeg 90%. Han får antibiotika (sattes in redan igår morse) och de gav honom även en extra dos med snabbverkande kortison. Under förmiddagen gick alla värden långsamt åt rätt håll och Hampus kunde äntligen få några timmars sömn. Han var vaken i stort sett hela natten.

 

Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor har sprungit i skytteltrafik in och ut ur rummet hela dagen. De har tagit massor med prover för att försöka få reda exakt vad det är för bakterie han åkt på.

 

Vid fyra tiden på eftermiddagen så var Hampus riktigt pigg en kort stund. Han hade inte någon feber och han orkade sitta och busa och skratta vid korta tillfällen. Vid halv fem började han plötsligt att skaka och vi förstod genast att det var något på gång. Vi lade honom genast i sängen och han började skaka allt mer samtidigt som andningen blev allt mer ansträngd igen. På en halvtimme hade tempen stigit från 37,0 till 39,6. Snacka om att man slits mellan hopp och förtvivlan…

 

I skrivande stund har han 40,2 graden i feber, så vi får se hur natten blir…

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum