Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Måndag 24 mars - Fina påskpresenter! 

Det har varit en stabil och bra vecka. Hampus har varit väldigt pigg, så det har blivit många långa motorcykelturer ute i sjukhuskorridorrerna. Han verkar ha lite ont i halsen, vilket gör att han inte har någon aptit överhuvudtaget. Det enda vi lyckats truga i honom är ost och ägg. Men det passar ju bra så här i påsktider :-D

I mitten på veckan så började trombocyterna att öka något utan att Hampus fått någon trombocytinfusion. Tromybocyterna har en mycket kort livscykel (bara några dagar), varför en ökning av dessa ofta ger en fingervisning om att den nya benmärgen börjar jobba och att en Take är på G.

På fredagen fick vi en underbar påskpresent av de som jobbar här på B87. De hade nämligen sett till att en undersköterska skulle vaka över Hampus hela natten så att både jag och Susanne kunde åka hem och umgås med farmor och farfar som varit på besök under påskhelgen. Så himla skönt! Vi nattade Hampus innan vi åkte från sjukhuset och när vi kom hem hade farmor och farfar lagat en underbart god middag som vi kunde avnjuta i lugn och ro med lite gott vin (i a f en del av oss...).

Under lördagen passade jag och Susanne på att få ytterligare lite "fritid" eftersom farmor och farfar erbjöd sig att titta efter Hampus. Vi åkte till Naturhistoriska Riksmuseet och kollade på utställningarna samt gick på Cosmonova. Det var välbehövligt att få lite annan input än den som erbjuds på ett sjukhus. Tack så mycket även för denna påskpresent! 

 

 

 

Den bästa påskpresenten fick vi dock när vi pratade med läkaren på lördag. Han menade att utifrån den samlade bilden, som ökningen av Hampus blodvärden ger, kan man säga att Hampus fått en Take (även om det per definition inträffar när de neutrofila vita blodkropparna överstiger 0,2 två dagar i rad, d v s samtidigt som isoleringen hävs). Blodvärdena skulle inte öka på det sätt som de gjort under flera dagar om inte den nya benmärgen börjat arbeta. Nu väntar vi bara på att de neutrofila vita blodkropparna skall öka, och vi vill inte ha några bakslag! Förhopningsvis behöver vi inte bli kvar alltför länge här på B87.

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum