Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Söndag 16 mars - Dag +9 – Vi väntar på en Take 

Hejsan allihopa!

 

Här kommer veckans uppdatering. Det har varit en väldigt rörig vecka, även om Hampus har mått relativt bra.

 

I början av veckan skulle jag (Stefan) egentligen iväg på ett par heldagsresor i tjänsten. Jag var dock tvungen att ställa in dessa eftersom Hampus CRP var så högt under helgen och att vi inte visst vart det hela skulle ta vägen. CRP:t gick ner av sig självt under måndagen, utan att vi fått något svar på vad som var anledningen till att det stigit från första början.

 

Nu börjar det märkas att Hampus börjar få lite ont i halsen och tappar aptiten. Han vill egentligen inte äta någonting men med lite övertalning har vi lyckats få i honom lite ägg och ost. Allt som han äter själv är en bonus och snart kanske det blir dags att försöka med ostbågar igen…  :-)

 

Under tisdagen så började Susanne och Hampus bli lite röriga i magen och på onsdagens morgon så vaknade Susanne med magsmärtor och illamående. Både Susanne och Hampus hade kräkts på natten/morgonen så vi blev genast ”dubbelisolerade”. Ingen av oss fick gå ut ur rummet, inte ens för att sätta på en tvättmaskin eller hämta något att dricka. De var nämligen oroliga att vi skulle ha dragit på oss någon kräksjuka. Och alla sköterskor som kom in på rummet var tvungna att ha plastförkläden och munskydd på sig. De tog prover på Hampus men inget av dem påvisade någon kräksjuka.

 

Hampus blodvärden går sakta men stadigt nedåt. Idag var trombocyterna nere på en så låg nivå att han är tvungen att få en trombocytinfusion. Det syns tydligt på honom att trombocyterna är låga eftersom han har små (knappnålsstora) blåmärken lite varstans på kroppen. Detta beror på att det uppstår små bristningar/blödningar i olika blodkärl. Så nu gäller det att se upp så att han inte råkar slå i sitt huvud eller dylikt.

 

Idag är det 9 dagar efter transplantation så nu börjar det bli spännande att få in resultatet från morgonens blodprover. Diagrammen över blodvärdenas utveckling tyckte många av Er var intressanta att följa under förra transplantationen. Därför kommer vi att presentera det på samma sätt även denna gång, följ denna länk.

 

Nu hoppas vi på en Take under den kommande veckan!

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum