Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Måndag 4 mars - Allt går bra hittills 

Det har flutit på bra för Hampus sedan i söndags. Han fick en liten reaktion av Thymoglobulinet som visade sig genom att han fick feber och blev snabbandad. De stängde av infusionen och gav honom en extra dos kortison och lite Alvedon. Efter ett par timmar startade de Thymoglobulinet igen och det funkade bra.  

 

Idag har han varit uppkopplad till två olika glucosdropp med extra mineraler samt sina enzymer och Kortison (han har som ett ormbo med slangar efter sig). När Kortosondroppet var färdigt kopplades dagens dos av Thymoglobulin på.

 

Klockan fem på eftermiddagen skulle det starkare cellgiftet (Zendoxan) kopplas på, efter att de gjort ett förberedande EKG som ska följas upp med ett nytt imorgon. Innan de kunde ge honom detta cellgift var de tvungna att få upp hans ph värde till över 7 med hjälp av bikarbonat, vilket de gav intravenöst. Inte förrän klockan åtta på kvällen hade de fått upp värdet till en bra nivå. Om de inte får honom att bli basisk så kan det ge njurskador och han kan då börja kissa blod. Biverkningar som uppstå med detta cellgift är att han kan må dåligt och spy. Skulle detta ske gäller det att jag (Susanne) håller mig ur vägen, eftersom jag är gravid och ej får komma i kontakt med cellgifter. Inte helt lätt om han blir dålig och vill ha hjälp av sin mamma. 
 

Han har fått ganska mycket kortison de här dagarna vilket lett till att han börjat samla på sig vätska igen, fått högt blodtryck och blivit deprimerad. JIIPPIE! Vårat Kortisonmonster is back ;-)

 

Imorse var Stefan och lämnade lite benmärg för odling av bindvävsstamceller. De hade lite problem att ta sig igenom hans skelett som tydligen var väldigt hårt. Det gjorde inte så ont utan var bara lite obehagligt när de drog ut själva benmärgen.

 

Nu hoppas vi att det blir en skaplig natt utan en massa illamående!

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum