Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Söndag 17 februari - Retransplantation? 

Så var det dags att sammanfatta tre veckor….

 

Senast vi skrev (27 jan) blev vi inlagda på B78 på nytt. Hampus hade fått stora blåsor i munnen och febern ville inte gå ner. De misstänkte att det hela rörde sig om ett virus så de gav honom både antibiotika och virusmedicin intravenöst.

 

När vi varit inlagd i knappt en vecka så hade de neutrofila vita blodkropparna gått ner till <0,1, vilket innebar att vi blev isolerade igen. Så det var bara att börja med de dagliga rutiner som gällde uppe på transplantationen (sprita allting varje dag, rockar när man gick ut från rummet, byta kläder/sängkläder varje dag etc.). De gav Hampus Neupogen varje dag i en dryg veckas tid för att försöka få upp hans blodvärden. Han svarade inte så snabbt på denna medicin som han gjorde när vi låg inne på transplantationen utan det dröjde en vecka innan vi såg någon effekt.

 

Förra torsdagen (7 feb) sövde de Hampus för att kunna ta ett direkt benmärgsprov från honom. Det gick bra men vi har ännu inte fått något svar på detta prov.

 

Vi blev utskrivna i måndags, så nu har vi varit hemma i en vecka och börjar äntligen återfå lite nya krafter.

 

I nuläget lutar allt åt att Hampus kommer bli tvungen att genomgå en retransplantation, eftersom hans enzymnivåer är alldeles för låga vilket innebär att GAG:en har ökat. Donatorn har sagt ja till ytterligare en donation, vilket känns otroligt skönt! Det slutgiltiga beslutet huruvida det blir en retransplantation kommer troligen att tas imorgon när läkarna kommer att ha ett möte rörande Hampus.

 

Imorgon fyller Hampus två år, så nu i helgen har farmor & farfar samt mormor & morfar varit här och gratulerat honom. Han har varit pigg och glad, vilket underlättar när man skall öppna en massa paket!  :-)

 

 

 

 

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum