Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Söndag 27 januari - Inlagda igen 

I måndags så blev Hampus inlagd igen. Han hade då haft lite feber några dagar samt tappat aptiten. Han hade några blåsor i munnen som såg ut som vanliga förkylningsblåsor, vilket vi misstänkte var anledningen till att han inte ville äta. Läkarna befarade dock att blåsorna skulle kunna vara tecken på en virusinfektion.

 

På tisdagen togs det nya prover för att kontrollera chimerismen samt enzymkoncentrationen. Svaren på dessa prover kommer förhoppningsvis att komma i slutet av nästa vecka. Hoppas att det visar sig vara positiva så att Hampus snart får möjlighet att bli piggare och friskare.

 

Eftersom det senaste provet avseende enzymkoncentrationen visade att nivåerna var låga samt att inlagringarna ökat så bestämde läkarna att Hampus skulle få enzymer intravenöst. Detta fick han under onsdagen.

 

På onsdagskvällen hade vi en intervju med en person för jobbet som avlösare. Hon verkade vara mycket lugn och trygg i sig själv. Det kändes även som hon fastnade för Hampus och hon hade bra erfarenheter. Hoppas att allt kan lösa sig så att hon kan få komma igång så fort som möjligt. Tyvärr har hon tre månaders uppsägning från sin nuvarande anställning, men hon kunde tänka sig att jobba en del under den tiden i alla fall.

 

I slutet av veckan så blev Hampus lite piggare, vilket gjorde att vi fick komma hem på permission över helgen. Skönt att bara få vara hemma!

 

Igår åkte jag, Susanne och våra grannar iväg och kollade på hockey i Globen och därefter åkte vi i till en restaurang i stan och åt tappas. Vi hade ordnat med avlösare till Hampus. Det var så himla skönt att få komma iväg och bara ha roligt. Det var första gången på nästan två år som jag och Susanne kunde komma iväg och göra något tillsammans. Känns som om vi behöver fler sådana tillfällen för att orka med allting.

 

Imorse vaknade dock Hampus med 39,7 grader, så det var bara att ge sig iväg till sjukhuset igen. Verkligheten kommer ikapp en snabbt! CRP:n (sänkan) har ökat något så det verkar som han åkt på någon bakterie eller virus igen. SUCK. Så var det med den permissionen. Imorgon kommer de ta ytterligare blododlingar etc för att försöka ta reda på vad det är.

 

God natt!

 

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum