Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Fredag 31 augusti - Permission :D 

Vi orkade inte uppdatera hemsidan igår, så här kommer två dagar på en gång....

 

Igår natt blev det fyra stycken blöjbyten under natten, till följd av Hampus lösa mage. I övrigt var natten relativt lugn.

 

Under tiden som Hampus satt och åt sin frukost så märkte jag (Stefan) att Hampus började skaka i armar och ben. Jag blev jätteorolig och ringde genast på hjälp. När sjuksköterskorna kom in konstaterade de att han hade väldigt högt blodtryck, vilket skulle kunna vara anledningen till att han skakade. Han hade 184/92 i blodtryck och de har satt ett gränsvärde för hans undertryck på max 80. De gav honom blodtrycksmedicin för att få ner trycket.

 

Hampus var lättirriterad och grinig hela dagen, men vem skulle inte vara det med högt blodtryck samt kortison och hundra (känns det som) andra mediciner...

 

Carina (specialpedagogen) var och hälsade på på eftermiddagen. Alltid lika kul även om Hampus var svårflirtad :-)

 

På kvällen steg blodtrycket igen och vi var tvungna att ge honom blodtrycksmedicin ytterligare en gång.

 

Natten till idag var riktigt skaplig. Dock vaknade både Hampus och Susanne av en riktig brak (magen är ju inte helt stabil...) vid kl 06.00. Tillsammans med en sköterska sanerade Susanne både sängen och "dretpöjken" :D

 

När läkaren kom på ronden sa hon att vi skulle få permission ifall det virusprov som skulle komma under dagen var negativt (dvs att de ej funnit någon större mängd virus i blodet). Gissa om hela dagen blev en lååååång väntan? När klockan hade passerat 16.00 hade fortfarande inget provsvar kommit. Vår läkare ringde till blodlaboratoriet och de sa att de ej skulle börja analysera det förrän på måndag, eftersom de hade fått in det för sent. Således får vi ej något svar innan tisdag.

 

Trots att vi ej fick något provsvar fick vi vår permission. Jiiippiiieeee!!! Så nu skall vi, hela familjen, vara hemma tillsammans hela helgen och bara njuta.

 

Hampus har precis somnat i sin egen säng. Hoppas att han får en bra natt!

 

Trevlig helg allesammans!

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum