Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Onsdag 22 augusti - Upp som en sol och... 

...ner som en pannkaka!

 

Igår kändes allt hur bra som helst och vi hade räknat med en Take och att vi skulle slippa ur isoleringen. Men det blev inte riktigt så…

 

Dagen började med att vi var tvungna att byta rum eftersom de har den årliga storstädningen på avdelningen. Vi fick ett nytt isoleringsrum längre ner i korridoren. Först tänker man att det skall gå fort att byta rum, men vi har efter en månad på sjukhuset samlat på oss en hel del saker. Vid tretiden på eftermiddagen hade vi fått ordning på det nya rummet, vilket är något mindre men lite fräschare.

 

Svaret på blodproverna drog ut på tiden idag och när de väl kom var de allt annat än roliga. De vita blodkropparna hade gått ner, även de neutrofila (detta svar fick vi först vid kl 17.00), och inget vet egentligen vad detta beror på. Det finns hur många olika faktorer som helst som kan spela in (att de nya cellerna inte tagit sig tillräckligt bra, att antibiotika stör produktionen av nya celler etc.). Det togs ytterligare ett blodprov för att mäta chimerismen, dvs kolla hur stor andel av de befintliga cellerna som har Hampus ursprung och hur många som har donatorns ursprung. Dessa prover tar dock tid och vi kommer inte att få något svar förrän i början av nästa vecka.

 

För att försöka att ”puffa på” de nya cellerna så har Hampus idag fått en ny medicin som heter Neupogen (samma medicin som donatorer får innan de ”skördas” för att öka produktionen av blodstamceller). Denna medicin medför dock en ökad risk för GVH, men det finns inte något val eftersom cellerna ej kommit igång bättre än de gjort. Förhoppningsvis skall vi se snabb effekt av medicinen i form av ökande blodvärden de närmaste dagarna. Nu känns allt väldigt ovisst igen :-(

 

På eftermiddagen kom Lucas och hans föräldrar på besök. Det var jättetrevligt och Hampus fick en DVD-film med Byggare Bob :-) Det kändes även skönt att kunna få lite stöd av några som själva gått igenom allt det här.

 

Hampus har varit mycket pigg idag och han har även ätit bättre än han gjort på tre veckor. Han har fått i sig gröt och en hel portion med lasagne. Känns konstigt att Hampus verkar piggare än vanligt samtidigt som alla blodvärden just nu pekar åt fel håll….

 

På kvällen fick han återigen allergiska utslag som ser ut som myggbett. Detta händer alltid på kvällen då alla ordinarie läkare gått hem. Det tog två timmar innan jourläkaren kom och då sov Hampus hur gott som helst. Eftersom läpparna ej svullnat något ville jag inte att vi skulle väcka honom bara för att kolla på några utslag som läkaren (liksom förra gången) konstaterar är ofarliga. Han behöver sin sömn för att orka. Även läkaren tyckte att vi kunde avvakta.

 

Vi hade ställt oss in på en Take och att slippa isoleringen och så får vi allt detta istället :-(  Vi får hoppas att det bara är en tillfällig ”dipp” men just nu känns allting riktigt tungt…..

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum