Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Lördag 18 augusti - Allergiska reaktioner 

Natten har varit bra. Han kunde sova hela natten tack vare att vi ökade morfin droppet något igår kväll.

 

På morgonen fick vi lite goda nyheter. Värdet på de vita blodkropparna låg på 0,1 och inte mindre än 0,1 som det gjort tidigare dagar. Även om vi sett att mindre mätfel kan förekomma nere på laboratoriet så vill vi gärna tro på det även denna gång. Ökningen är inte stor men utan en ny fungerande benmärg skulle det inte kunna ske någon ökning alls. Nu kan det inte vara långt borta….

 

Hampus har inte haft någon som helst matlust idag. Det enda som vi fått i honom är två stycken köttbullar och en mycket lite bit kanelbulle. Men han har ändå varit hur pigg som helst, så det känns som morfinhalten återigen är optimal.

 

På eftermiddagen kunde vi konstatera att Hampus hade fått några allergiska utslag på magen. Det såg ut ungefär som myggbett. Antagligen är det någon av medicinerna (troligast någon av de två antibiotikan han får) som ger denna reaktion. Läkaren som kollade på utslagen sa att de inte var av någon ”farlig karaktär” och att de helst inte vill göra några ändringar i den befintliga medicinordineringen. Istället fick Hampus ett snabbverkande kortison för att häva den allergiska reaktionen.

 

Efter att han fått kortisonet passade vi på att gå ner en sväng till lekterapin. Man måste ju passa på att komma ut från rummet nu när det är helg :-)  Lekterapin är stängd på helgerna men vi har fått en nyckel dit så vi kan vara där och leka när inga andra barn är där. Det är flera rum som inretts med olika lekmiljöer och det finns hur mycket pyssel som helst. Hampus tyckte det var jätteroligt att sitta och måla.

 

 

På kvällen innan Hampus skulle lägga sig upptäckte jag (Stefan) att hans läppar börjat svullna upp. Kan ringde på läkare och han ordinerade ytterligare en dos med det snabbverkande kortisonet (fast en dubbel dos) för att häva även denna reaktion. De andra utslagen hade försvunnit sedan några timmar. Läkaren lovade även att han skulle komma in och titta på Hampus om några timmar igen. Han underströk även att vi ej behövde vara oroliga samt att det inte är ovanligt med diverse reaktioner.

 

Hoppas på en bra natt och att Hampus vaknar upp lika pigg och glad som han gjorde imorse.

 

Till föregående datum

Till nästa datum