Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Torsdag 16 augusti - En händelserik dag... 

Idag har det varit en händelserik dag….

 

När vi fick morgonens blodvärden så sa sköterskan att det börjar hända saker. Inte tillräckligt mycket för att man skall kunna tala om en Take, men det är inte långt borta nu! HB-värdet hade ökat något. Även trombocyterna hade svarat bra på gårdagens infusion (Glömde att skriva det igår, men det är inte lätt att hålla ordning på alla dropp). Dessutom hade laboratoriet noterat att de börjat en tillväxt av de vita blodkropparna även om det fortfarande var en allt för liten mängd för att kunna räkna. Så idag har vi känt oss som barn gör dagen före julafton; man vill att dagen skall ta slut så fort som möjligt så man får reda på vad morgondagen har att erbjuda…

 

Vi följer med spänning blodvärdena varje morgon. För att ge er samma möjlighet har vi tagit fram en sida för detta. Där finns det en kort beskrivning av blodvärdenas olika komponenter samt diagram över deras utveckling. Länken kommer att finnas under fliken dagbok, men idag kan du även gå in här.

 

Efter att frukosten var avklarad (åt upp en hel smörgås idag) så fick vi besök av Veronica. Veronica jobbade på denna avdelning under sommaren och slutade tyvärr förra veckan (synd, för hon var en av alla våra favoriter). Hon hade även med sig tre presenter till Hampus, nämligen allt som behövs för ett lyckat bad (två plastankor, diverse badskum och lite tvål). Tänk vilka underbara människor det finns :-)

 

Till lunch fick Hampus i sig ytterligare en smörgås. Under ett par dagar har det enbart passat med leverpastej, men idag var det ost som gällde. Helt otroligt vad smaksinnet påverkas!

 

När lunchen var avklarad kom Musikmannen och Rutan på besök. Även Ylva från B66 kom upp samtidigt. Musikmannen och Rutan sjöng och spelade flera låtar samt blåste en massa såpbubblor. Hampus tyckte att det var jätteroligt.

 

 

 

Rock´n Roll!

 

De har även varit från lekterapin och hälsat på. Hampus fick en egen patientdocka, som mamma försett med en CVK och en massa plåster. Han tyckte att det var jätteroligt att leka med dockan och visste exakt hur han skulle sätta i sprutorna i CVK:ns T-kran. Hampus satt och pillade med detta i nästan en timme. Det blir nog en doktor av honom :-)

 

 

 

Den här patienten behöver inte vara orolig. Doktorn har full koll! :-)

 

På seneftermiddagen tyckte vi att Hampus blev alldeles för slö och trött, han hade trots allt sovit middag i dryga tre timmar. Vi kallade på läkaren som kom in och tittade på Hampus. Hon konstaterade att han troligen har mindre smärta nu och att detta leder till att morfindosen blir alldeles för hög. De kopplade bort morfinet och redan efter en kvart började Hampus att piggna till allt mer. Plötsligt ville han leka igen! För att han inte skall få några abstinenssymtom kopplades morfindroppet senare in igen, fast enbart med en fjärdedel av dosen.

 

Klockan är nu 21.00 och Hampus har sovit i ungefär en timme. Dock har han redan vaknat upp två gånger och varit ledsen så det verkar som morfindosen är lite låg för att kunna sova på. Jourläkaren var precis inne och han tyckte att vi skulle avvakta lite eftersom Hampus då lugnat ner sig och nästan sov igen. Vaknar han fler gånger och verkar ha ont så få vi höja morfindosen något.

 

Nu får vi hjälpas åt att hålla alla tummar som finns för imorgon hoppas vi på en Take!

 

Till föregående datum

Till nästa datum