Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Tisdag 14 augusti - Två olika bakterier 

Hampus har haft en bra natt och han har lekt precis som vanligt nu på morgonen.

Till frukost dög ingenting annat än ostbågar! Hade någon talat om för oss, innan vi blev inlagda på den här avdelningen, att vi skulle tillåta Hampus att sitta och äta ostbågar till frukost så hade vi bara skrattat åt dem, skakat på huvudet och tyckt att de inte var kloka. Man får verkligen andra prioriteringar här inne. Alla kalorier som han får i sig är ett plus och om han tuggar i sig någon fast föda över huvudtaget så är det kanonbra. Allt som stimulerar magen och munnen/aptiten (även ostbågar till frukost) är välkommet.

 

Efter frukosten så kopplade de på hans enzymer som tog fyra timmar precis som vanligt.

Hampus är väldigt hes just nu och hans läppar flagnar. Kanske flagorna beror på att han inte kan drick någon vätska som fuktar läpparna. De kan inte svara på det här heller.

Alla här på avdelningen säger att det flyter på hur bra som helst med Hampus. Att han får några ”dippar” på vägen är helt normalt. Men för oss som föräldrar är alla ”dippar” otäcka och vi blir såå oroliga.

 

Vi pratade med Hampus läkare på förmiddagen och hon berättade att det hade börjat växa bakterier i blodprovet de tog på Hampus i förrgår. Den nya antibiotikan som han fått några dagar tar den bakterien så nu kommer han ej att få svampmedicinen något mer. Det känns skönt att vi fick ett svar på varför han fick så hög feber och blev så medtagen.

 

Hans trombocytvärde har ökat något jämfört med gårdagen och det kan tyda på en TAKE, men det kan även vara ett mätfel i laboratoriet så vi får se imorgon vad de proverna visar. HÅLL TUMMARNA!
Vi vågar knappt hoppas. *håller andan*

 

Hampus sov middag 3,5 timmar idag också. Han är så trött just nu!

 

På eftermiddagen kom läkaren in på rummet igen och sa att de hittat ännu en bakterie i hans blod och att han skall få ytterligare ett antibiotikum. Läkaren sa att det är två olika tarmbakterier som finns normalt i kroppen, men att om man inte har ett fungerande immunförsvar så kan de växa sig allt för starka och göra personen sjuk. Så nu står han på två olika antibiotika.

 

Senare på eftermiddagen så tyckte vi att han såg svullen ut i ansiktet och han vägde över 14 kilo. De har satt en maxvikt på 13,5 kg, så han fick vätskedrivande medicin. Precis innan vi lade Hampus för natten så hade han gått ner knappt ett halvkilo.

 

God natt allesammans!

 

Till föregående datum

Till nästa datum