Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Söndag 12 augusti - Hög feber och medtagen 

Hampus har haft en skaplig natt tack vare morfindroppet som gjorde att han kunde få lugn och ro.

 

På morgonen kl 08.30 vaknade Hampus med feber (38,1) och var rosslig i halsen. Jag inhalerade honom samt gav honom mat via sonden. Han kändes medtagen och vid kl 11.00 var jag tvungen att lägga honom för att sova. Då han var helt slut!

 

 

Hampus slö och uschlig

 

Vid kl 13.30 sov han fortfarande så vi väckte honom för att se om han var okej. Han verkade då rosig/febrig och jätterosslig. Vi tog tempen och den visade då 38,6, vilket är ganska mycket i detta skede. Han hade även ont så vi tillkallade sjuksköterskan för att berätta om tempen/rosslet och få morfin för smärtan. Efter ett tag så kom jourläkaren in och undersökte Hampus lungor. Han sa att han skulle ringa och rådgöra med Hampus läkare över vad han skulle göra.

 

Efter ett tag så kom det ett team från röntgen och skulle röntga hans lungor inne på rummet. Efter mycket bök och stök för att få in maskinen på plats så kunde Hampus röntgas i sin säng. Han var inte glad för han hade precis somnat när vi började böka med honom. Så det blev tio minuter av gallskrik när vi skulle sträcka upp armarna och hålla honom på plats.

 

Därefter kom de in och tog två olika halsprov, ett antal blodprover och ett urinprov. Proverna togs för att kontrollera så att han ej fått några svampangrepp i kroppen. Det är inte ovanligt att det rör sig om svampangrepp om man får feber trots att man går på en "bred" antibiotika. De satte ett dropp med svampmedicin direkt efter att proverna tagits, som en ren försiktighetsåtgärd. Även morfindroppet inför natten kopplades in redan nu eftersom han ändå skulle var inkopplad till droppställningen.

 

Stefan ringde precis (kl 20.00) och berättade att tempen har stigit till 39.3 och när han inhalerade honom så somnade han sittandes i Stefans knä. Såååå otäckt! Det har aldrig hänt förut (normalt sett när han är sjuk så blir han ännu mer arg och ledsen när han inhaleras). Jag vet inte vad som är på gång. Kanske jag får åka tillbaka till sjukhuset snart om han blir riktigt dålig. Just nu ligger han naken med en blöt handduk på pannan för att få ner tempen.

 

Annars har vi haft en toppenhelg med farmor och farfar. Igår var vi ute en tur med vagnen och stannade till lite vid sjukhusets lekpark så Hampus fick ha lite kul :-)

 

 

 

Till föregående datum

Till nästa datum