Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Lördag 11 augusti - Allt mer ont i halsen... 

Natten har varit ganska rörig… Det började med att Hampus vaknade upp vid kl 01.30 och hade ont. Vi gav honom morfin och han kunde somna om efter en halvtimme. Sen vaknade jag och Hampus vid femtiden av ett hysteriskt jobbigt larm. Det var droppet med sondmatningen som tagit slut (har sagt till att de justerar flödet så att man slipper bli väckt mitt i natten). Dessutom kunde de, efter typ en halvtimmes räknande, konstatera att han fått 100 ml för lite så de var tvungna att koppla på droppet igen. De passade även på att ta blodprover (lyckades först vid andra försöket) och ge honom ytterligare en dos morfin. Stackaren var vaken nästan en och en halv timme på grund av allt strulande :-(

 

Kl 08.00 var vi tvungna att väcka Hampus för att morgonvägningen etc var tvungen att ske. På grund av den stökiga natten och väckningen på morgonen så var gubben tvungen att sova 2 ½ timme mitt på dagen.

 

Han har även haft rejält ont i mun och svalg under dagen så han har behövt morfin vid ett flertal tillfällen. Men han har i alla fall orkat smaka på ostbågar för första gången. Jättesmaskigt! Han åt 20 stycken efter varandra. Vi räknar varenda kalori han får i sig och de räknade ut att 20 ostbågar innehåller 5,4 kalorier.

 

Vi lade Hampus för natten vid kl 19.30. Han vaknade upp flera gånger innan kl 22.00, så vi var tvungna att sätta ett morfindropp på honom. Det funkar inte att han vaknar upp efter två timmar hela tiden och har ont. Han börjar gråta/skrika vilket gör att det gör ännu ondare i halsen och då skriker han ännu högre och river sig i ansiktet. Det blir bara värre och värre innan de hinner komma in och ge honom nytt morfin. När morfinet verkar så somnar han direkt. Droppet gör nu så att han får en kontinuerlig smärtlindring på natten. På dagen så funkar det förhoppningsvis med morfin efter behov (varannan till var tredje timme) så han slipper vara uppkopplad till en droppställning hela tiden.

 

Nu hoppas vi att han får en bra natt!

 

Till föregående datum

Till nästa datum