Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Fredag 10 augusti - Hampus har fått trombocyter 

Ytterligare en bra dag!

 

Idag var farmor och farfar upp på sjukhuset hela dagen. Hampus blev jätteglad när han fick syn på dem i slussen och började genast klappa händerna.  De blev inte mindre populära när presenten de hade med sig packades upp. Det var en likadan ”rondell” som de har nere på avdelning B66 och som Hampus verkligen älskar att leka med. Han började genast trycka på musikknapparna och dansa till melodierna.

 

 

Hampus fick även en present från sin polare Alex med familj (kompisar från Karlstad). En jättefin leksak som går ut på att man skall slå ner bollar i olika hål med hjälp av en plasthammare. Den har en massa olika melodier som belöning. Hampus tyckte om den leksaken när vi var hemma hos dem och hälsade på för någon månad sedan. Och nu har han en egen! :-)

 

På seneftermiddagen fick han mycket ont i halsen och kunde inte svälja. Vi var tvungna att ge honom ett par omgångar med morfin. När morfinet verkat så orkade han fortsätta leka snällt med de nya leksakerna. Skönt att det finns så effektiv smärtlindring, för man lider verkligen när man ser att han har så ont.

 

Hampus har även rivit sig själv med nageln i örat idag. Även om det var ett litet sår så ville det inte sluta blöda. Anledningen till detta är att hans halt av trombocyter (blodplättar – som ser till att blodet levrar sig) är så pass låg. De bestämde därför att han skulle få ett dropp med trombocyter direkt. Han skulle ha behövt det inom ett par dagar i vilket fall som helst.

 

Det är viktigt att se till att Hampus inte råkar skada sig eftersom den låga trombocythalten medför en stor blödningsrisk. Exempelvis skulle ett fall från sängen kunna innebära omfattande inre blödningar. Hampus är dock så liten att man inte lämnar honom själv i en säng eller dylikt i alla fall, så risken känns betydligt mindre än för exempelvis en hyperaktiv tvååring.

 

Tack vare mitt ”felköp” (fanns inte de nappar han brukar ha) har Hampus somnat utan napp två kvällar i rad. Idag var det inte ett endaste pip utan det räckte gott med hans snuttefilt. Skönt om vi kan göra oss av med nappen. Utifrån detta kan jag konstatera att även ett dåligt köp kan vara bra! :-)

 

Susanne åkte in till söder med farmor och farfar för att avnjuta en god middag. Man behöver få komma bort från sjukhusmiljön ibland och få lite annat att tänka på. Imorgon blir det min tur att göra stan osäker….

 

Till föregående datum

Till nästa datum