Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Onsdag 8 augusti - Ny tuff frisyr 

Hampus har varit lika pigg idag. SKÖNT! Samtidigt vet vi att minsta lilla sak kan vända upp och ner på allting igen. Man får ta en dag i taget och njuta av de dagar då han är pigg.

 

Glömde skriva att Vigor och hans föräldrar var här en sväng igår. Tyvärr tyckte inte läkarna att det var någon bra idé att Vigor kom in på Hampus rum (eftersom han är så känslig nu). De vinkade till varandra genom slussdörrarnas fönsterrutor och Vigor var lika glad som han alltid brukar vara. Sofia (Vigors mamma) var inne en sväng på rummet, men detta sammanföll dessvärre med dagens läkarrond. De hade även andra planer för dagen så det blev bara en blixtvisit.

 

Hampus fick en ficklampa av Vigor och vi fick en burk med hembakade kakor. Gulligt av dem!

 

Vid fyratiden fick vi besök av Hampus favoritsköterska Ylva (jobbar på B66, där han fick sina enzymer). Han började kasta boll till henne så fort hon steg innanför dörren och blev jätteglad att se henne. :-)

 

Idag slogs vi återigen av tanken att dagarna bara ”rinner” iväg. Man hinner inte få långtråkigt för det går i ett hela tiden.

 

-          Vägning, blodtryck och temp (3 ggr/dag)

-          Hampus skall inhaleras (minst 2 ggr/dag)

-          Frukost

-          Bada Hampus

-          Duscha själv

-          Läkarrond

-          Sondmata (5 ggr/dag)

-          Ge mediciner via sonden (3 ggr/dag)

-          Bädda rent båda sängarna

-          Sprita av alla ytor, inklusive 250 Duplo-bitar :-)

-          Tvätta (måste byta kläder varje dag)

-          Ge vätska via sonden (typ 10 ggr/dag)

-          Koka nappen

-          Väga blöjor samt dokumentera avföring

-          Notera allt Hampus får i sig

-          Mm mm

 

Listan skulle kunna göra ännu längre. Vi brukar kolla upp på klockan när den är kring 16.00 och titta frågande på varandra. Vart tog den här dagen vägen?

 

Idag har vi rakat av Hampus allt hår. Han började fälla så pass mycket hår att vi hela tiden fick plocka hårstrån från hans mun och ögon mm. De brukar rekommendera att man rakar bort håret någon gång i detta skede. Det var lite jobbigt att behöva ta bort hans fina hår, men det växer ju ut igen. Frågan är bara hur håret ser ut då… Många personer får mörkare, tjockare och krulligare hår. (Idolbild kommer först imorgon eftersom kameran är hemma men sladden för att ladda in bilderna på datorn är kvar på sjukhuset!)

 

Nu hoppas vi att Hampus fortsätter att vara pigg, för imorgon kväll kommer farmor och farfar till Stockholm!

 

Till föregående datum

Till nästa datum