Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Söndag 5 augusti - Jobbig natt! 

Natten har varit hur jobbig som helst! Det började med att Hampus vaknade upp vid kl 23.00 och grät och var otröstlig. Han fick Alvedon och kunde somna om, för att vakna upp ytterligare två timmar senare ännu mer otröstlig. Men eftersom det bara var två timmar sedan han fick Alvedon senast så var det bara att försöka lugna honom så gott det gick. Han var vaken och grät i två timmar innan vi kunde ge honom Alvedon igen. Efter det kunde han somna om en stund.

 

Samma visa igen! Han kunde alltså sova ungefär två timmar på sin Alvedon, innan han vaknade upp och hade ont igen (vaknade vid kl 05.00). Han hade så ont i halsen att han ej kunde svälja över huvud taget, så hela kudden var nerdreglad. Då fick han sin första dos med morfin och efter ytterligare tre timmar fick han den andra dosen morfin. Inget kul att behöva ge honom morfin men det är viktigt att han får sova bra så han orkar vara uppe lite på dagarna.

 

Matlusten har nästan försvunnit helt och hållet. Det enda som verkar fungera idag är filmjölk och leverpastej. Han vill inte dricka någonting själv utan vi får ge honom vätska genom sonden. Får han inte i sig mer mat själv kommer vi att bli tvungna att börja ge mat via sonden. Vi väntar på att en dietist skall kopplas in, men det verkar kunna ta tid. De har försökt att få tag på dietisten sedan i onsdags!

 

I övrigt har Hampus varit relativt pigg under dagen. Han har orkat leka en del med sina leksaker och han tog en rejäl runda med sin motorcykel (25 minuter i sjukhuskorridorerna). Hampus har även kommit på att han kan använda sin nya Duplo-hink för att leka tittut. Han är såååå gullig :-)

 

     

 

Har man bara en Duplo-hink så kan man ha hur kul som helst i en sjukhussäng!

 

På eftermiddagen började febern att stiga och när det var dags att lägga honom så var den upp i 38,4. Läkaren kom in extra för att lyssna på Hampus lungor. De blir extra observanta så fort febern kommer upp i 38,5 eftersom man absolut inte vill ha någon infektion när man är inne i denna fas av behandlingen. Det beställdes en tid för lungröntgen.

 

Han fick Alvedon precis innan han skulle gå och lägga sig. Det togs även blododlingsprov, för att säkerställa att det ej finns några bakterier eller svamp i blodet. För att vara på den säkra sidan sattes det in ett ”brett” antibiotika redan nu. Antibiotikan kommer han fortsätta att få tills de fått alla provsvar och är säkra på att den ej behövs längre.

 

Kl 23.00 kom det upp två stycken sköterskor från röntgenavdelningen. Det hade med sig en stor röntgenmaskin in på vårt rum. Skönt att man slipper åka iväg med Hampus till en annan avdelning, vilket för övrigt är uteslutet eftersom vi är isolerade. Hampus blev jätteledsen när vi började bråka med honom men det tog bara 5 minuter och sedan fick han sova igen.

 

Det har alltså varit fullt ös hela kvällen, vilket är anledningen till att hemsidan blir uppdaterad först nu!

 

Nu hoppas vi att Hampus får en bättre natt samt att febern lägger sig!

 

Till föregående datum

Till nästa datum