Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Måndag 30 juli - Fullt ös! 

Idag har det varit fullt ös hela dagen!

 

Det började med dagens blodprover strax efter kl 05.00. Efter det kunde Hampus inte somna om utan han låg i sängen och ”sjöng”. Han tycker att det är jätteskönt att ligga kvar en stund i sängen och morna sig (kan han ha fått det från pappa tro?). Men vid sextiden tyckte han att det var dags att gå upp.

 

Morgonmedicineringen var den samma som föregående två dagar.

 

Vid kl 9.00 började Hampus få kortison via dropp. Detta får han som en förberedelse för en medicin som han skall få senare på eftermiddagen. Kortisonet gick in på en timme och då var det dags att koppla in dagens första cellgifter, Fludara. Cellgifterna tog ungefär en timme att ge. Under tiden som kortisonet och cellgifterna gavs via droppet så kollades blodtrycket ungefär var femtonde minut. Vi hade även besök av avdelningens psykolog samt en av avdelningens läkare. Mitt upp i detta kom även mormor och morfar på besök. Snacka om intensivt.......

 

Vi tog en lång tur med Hampus motorcykel. Först var vi runt i sjukhusets korridorer och sedan passade vi på att få komma ut lite i det härliga sommarvädret. Vi var ute i dryga timmen, så Hampus fick sig en rejäl motionsrunda.

 

Kl 13.00 var det dags för dagens andra cellgift, Treosulfan. Detta är den sista dosen av detta cellgift (kommer endast att få Fludara de återstående två dagarna). Han fick även en ytterligare omgång med kortison. Efter att Treosulfanen och kortisonet gått in så var det dags att koppla in den nya medicinen. Denna heter Thymoglobuline och är en immunsuppresiv medicin som har till uppgift att trycka ner Hampus immunförsvar (bl a T-cellerna som normalt har till uppgift att lokalisera bakterier och virus). Man ger dessa mediciner för att minimera risken för en allvarlig GVH.

 

Hampus fick feber av Thymoglobulinet och blev allmänt kinkig. Det är vanligt att man reagerar mot denna medicin första gången man får den. Reaktionerna kan bli betydligt värre än de Hampus fick, så vi ska inte klaga överhuvudtaget. Vår sköterska säger att det hela går som på räls hittills, bara hålla alla tummar i världen för att det fortsätter på denna väg.

 

Det var roligt att Hampus mormor och morfar var här och hälsade på. Skönt för oss att få lite annat att tänka på, även om det naturligtvis blir mycket prat om Hampus. Jag tror även det var skönt för dem att se att Hampus fortfarande är så pigg.

 

 

Här är jag tillsammans med mormor och morfar.

 

Nu sover Hampus gott och om en timme (kl 23.00) är det dag att koppla bort dagens sista dropp (det har då tagit 8 timmar att ge Thymoglobulinet).

 

God natt allesammans!

 

Till föregående datum

Till nästa datum