Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Söndag 29 juli - En kämpig natt... 

Natten har varit jobbig! Hampus sov gott till kl 23.30, då han vaknade till och var orolig. Jag (Stefan) stoppade om honom och han sov ytterligare några minuter innan han vaknade igen. Så höll vi på i ungefär en timme, men då var Hampus alldeles för otröstlig så då var det bara att ta upp honom. Jag gick och vyssjade honom i ungefär en halvtimme utan att han kunde komma till ro. Så plötsligt fick jag reda på vad som hade stört Hampus, när han kräktes rakt ut över min axel.

 

Det var bara att ringa på sköterskan så hon kunde hjälpa mig att städa upp på rummet. Vi kom överens om att Hampus skulle få lite Alvedon för att kunna komma till ro. Under tiden som sköterskan var ute för att hämta Alvedon så kräktes Hampus ytterligare en gång. Då bestämde vi oss för att han även skulle få lite Kytril (medicin mot illamående) intravenöst. Efter att fått i sig medicinerna så lugnade Hampus ner sig och han somnade igen strax efter klockan två.  Själv somnade jag vid halv tre.

 

Vid kl 05.30 smög det in en sköterska på rummet för att ta blodprov på Hampus. Hon var så försiktig att vi knappt vaknade till. De gör alltid detta vid denna tid på morgonen för att de skall få provsvaren tidigt, så att de kan reglera dagens medicinering om så skulle behövas. Röda och vita blodkroppar, hemoglobinhalt och trombocyter följer de dagligen. Leverstatus, kreatin, elektrolyter, natrium och kalium följer de upp på måndagar och torsdagar.

 

Dagens medicineringsschema såg ut precis som det gjorde igår, alltså diverse profylaxmediciner samt cellgifterna Fludara och Treosulfan. Det har inte varit några problem att ta medicinerna och Hampus har haft god matlust även idag (brukar kunna försvinna av cellgifterna). Dock gjorde den oroliga natten att han varit trött idag, så han fick sova två gånger mitt på dagen.

 

Nu när Hampus börjat med cellgifterna så är vi tvungna att använda handskar vid blöjbytena. Anledningen till detta är att cellgifterna kommer ut den vägen, så det handlar helt enkelt om att inte vi skall utsättas för några cellgifter. Handskarna, blöjan samt våtservetter tar vi i en påse ut till en speciell apparat. Apparaten paketerar detta i små igensvetsade påsar.

 

  

 

Lite mer avancerad blöjbyteutrustning än den man har hemma....

 

Nu hoppas vi på att Hampus skall få en lugn och skön natt! Imorgon kommer mormor och morfar och hälsar på. Jätteroligt :-)

 

Till föregående datum

Till nästa datum