Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Fredag 27 juli - Då var vi på plats 

Så idag är det äntligen dags! Inte så att vi har gått och längtat efter att få genomgå en transplantation utan snarare att vi vill få något nödvändigt ont överstökat.

 

Vi var inne på B87 kl 09.00. De höll på för fullt med att iordningsställa vårt rum (nummer 3 för er som är bekanta med avdelningen) när vi kom. Vi slog oss ner i korridoren en stund, där det även fanns en miniatyrbondgård som Hampus tyckte det var jättekul att leka med. Det är ju alltid kul att få användning av sitt kotecken :-)

 

När vi hade fått tillgång till vårt rum så var det dags att ta diverse prover. Dels var det "vanliga" prover som alltid tas inför en transplantation, dels var det prover till diverse studier som vi valt att medverka i (så mycket hjälp som vi får i den här situationen vill vi kunna hjälpa andra så mycket vi bara kan). Totalt blev det drygt tio provrör som skulle fyllas med blod. Dock var det inte så stora provrör så han har lite blod kvar ;-)

 

De första cellgifterna kommer Hampus att få först under morgondagen (lördag), inte idag som vi trodde. Transplantation kommer dock äga rum precis som planerat den 3 augusti. Således blir det fem dagar med cellgifter och en vilodag innan det är dags.

 

Sedan hade vi ett inledande informationssamtal med en av läkarna på avdelningen. Han berättade lite mer ingående vad som kommer att hända under själva transplantationen samt under tiden innan och efter. Vi gick igenom alla de mediciner som Hampus kommer att få. Det var väldigt många olika mediciner så vi bad att de skulle skriva ner alla på ett papper. Vi gick även igenom olika komplikationer som kan uppstå, när provtagning sker på morgonen, hur det är vanligt att man mår i de olika faserna mm.

 

För att komma in till vårt rum utifrån korridoren måste man passera en sluss. Här skall man hänga av sina ytterkläder, ta på särskilda överdragsrockar (besökare innan de går in på rummet och vi innan vi går ut från rummet) samt tvätta och sprita av sina händer. Dessa regler är ett krav när Hampus blir isolerad, men vi kommer att börja med dessa direkt för att "komma in i tänket". Vi har även en skogräns innan man kommer in på rummet, så man får inte knata in med skor. Budskapet är väl rätt så solklart? :-)

 

 

Tydligt budskap. Eller hur? 

 

De har även kommit upp från lekterapin med en massa leksaker till Hampus. Han har fått låna pussel, lastbil, flygplan, böcker, CD-skivor, boll etc. Hon hade även med sig lite affischer så att vi skulle kunna få det lite ombonat på väggarna. Det känns som vi blir mycket väl omhändertagna här, vilket säkerligen är behövligt för att vi skall orka igenom det hela.

 

 

 

Här är vårt rum!

 

Idag har det alltså mest handlat om att bekanta sig med avdelningen och rummet samt att börja komma in i de rutiner som finns här. Imorgon börjar Hampus långa och tuffa resa mot ett friskare liv.......

 

Till föregående datum

Till nästa datum