Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Fredag 20 juli - Operation igen... 

Skriver lite från sjukhusets dator på avdelning B78!

 

Kl 7.00  imorse satte vi igång med inhalering, badade honom igen med antiseptisktvål, satte dropp och märkte ut på hans bröst var korsetten slutar (det så CVK:n inte skulle hamna under den).

 

 

Så här ser en CVK ut!

 

Kl 8.00 åkte vi ner till operation. Hampus tycker alltid att det är så kul att sittandes åka i sin sjukhussäng. Han sitter och ler till alla människor vi möter på vägen. Väl nere på operation så följde Stefan med in. Hampus tittade lite efter mig när jag gick iväg. Det kändes tungt att lämna honom!

 

När Stefan kom ut så berättade han att det hade gått kanonbra att söva honom! Hampus hade lekt och varit glad på operationsbritsen ända tills han somnade. Den här gången sade vi till att vi inte ville att han skulle få någon lugnande medicin innan själva sövningsmedlet. Han är ju redan så COOL och det känns inte bra att ge onödig medicinering.

 

Kl 10.00 Ringde de från uppvaket och sa att Hampus var färdig och att vi kunde komma ner båda två och vara med honom, eftersom de inte hade så många patienter som vanligt. Skönt att kunna vara där båda två!

 

Han sov när vi kom ner och han hade ett plaströr i munnen som såg till att han hade fria luftvägar tills han vaknade upp. Efter en halvtimme så vaknade han upp och han hostade upp röret och vi tog bort det.

 

  

 

Sen tittade han upp med sina vackra blå ögon och gav sin pappa ett underbart stort leende! Efter ett tag så kunde han sätta sig upp och det var en sådan skillnad mot förra gången han varit sövd, då han var lullig så länge av det lugnande medlet.

 

Personalen på uppvaket busade med honom och han skrattade och hade jättekul. En av de yngre killarna satte på sig ett diadem med glittriga hjärtan som stack upp (modell nöjesfält). När Hampus såg honom så gjorde han kotecknet åt honom och skrattade. All personal gapskrattade och killen sa att han aldrig hade blivit kallad ko förut

 

Nu har Hampus ätit gröt, inhalerats och ligger och sover så gott. Operationssåret ser bra ut men det har blött lite så vi har fått byta nattsärk på honom några gånger. Men det brukar tydligen blöda lite efteråt.

 

Vi har även fått börja med Bactrim i förebyggande syfte. Han skall även fortsätta med Spectramox.

 

Vi har även fått veta av en sköterska på B87 (transplantationsavdelningen), som var här idag och gav oss information inför BMT:n, att vi blir inlagda på torsdag istället för onsdag. Vi ska gå dit idag och göra ett litet studiebesök inför inläggningen.

 

Nog med uppdatering för nu har jag skrivkramp!

 

Kramar från Susanne, Stefan och solstrålen Hampus!

 

Till föregående datum

Till nästa datum