Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Torsdag 19 juli - Narkosbedömning & tandläkare 

Idag kom vi till sjukhuset strax innan kl 13.00. Först gick vi upp till avdelning B78, där vi senare skulle sova över natten. Vi fick Hampus journal där och gick vidare ner till avdelning K45 för den förberedande narkosbedömningen inför morgondagens operation. Inga konstigheter där utan det hela var avklarat på ca 10 minuter.

 

Efter narkosbedömningen gick vi till en specialisttandläkare som undersökte Hampus inför transplantationen. Tandläkaren konstaterade att han har breda tandvallar och på grund av det så får han smal gom där mat har en tendens till att fastna. Anledningen till de breda tandvallarna är att hans tunga inte bearbetar dem så de får en normal storlek. Hans tunga är ganska orörlig. Vi ska fortsätta att använda tandborste och mekaniskt bearbeta tandvallarna och stimulera tungans funktion.

 

Efter att tandläkarbesöket var avklarat passade vi på att ta en mycken sen lunch och lite frisk luft. Vi satt ute i skuggan och åt varsin sallad. BURR, det var hur kallt som helst. Men vi uppskattade i alla fall att få komma in på sjukhuset igen….. :-)

 

Väl uppe på avdelning B78 igen så var det dags att förbereda Hampus för morgondagens operation. Vi badade Hampus och skrubbade hon med en särskild svamp (som var full med antiseptisk tvål). Därefter satte de en nål i porten och tog några blodprover. Nålen fick sitta kvar för att vi inte skall behöva det bestyret i morgon bitti.

 

 

Det är sååå kul att bada :-)

 

Jag stannade kvar på sjukhuset med Hampus. Susanne åkte hem!

 

Till föregående datum

Till nästa datum