Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Torsdag 12 juli - Sjuk igen!  

God morgon!

 

Här är det så lagom kul !

 

Hampus har blivit dålig under natten. Hostar som tusan och har feber. Han fick febernedsättande vid kl 04.00 då han hade 38,4. Lite över en timme senare så hade den, trots att han fått febernedsättande, stigit till 39,0. Har ringt till sjukhuset men ingen vet vad vi ska göra mer än att öppna fönstren för att få ner febern mer. Vi måste vänta till kl 07.00 tills koordinatorn på B76 börjat jobba så hon kan fixa ett isoleringsrum som vi kan komma till och få hjälp. Tusan han har ju gått på Bactrim en vecka och vi har ju inhalerat honom efter förkylningsprogrammet. Plus att vi hade isolerat oss. Vad tusan kan man mer göra?

 

Vad händer nu med allt?

 

 

God kväll!

 

Det blev inga enzymer idag!

 

Efter mycket bestyr så öppnade de dagvården på B66 så att vi hade något ställe att vara på. En läkare kom dit och kollade på honom och han var rosslig på in och utandning. Även lungspecialisten kollade på honom och skrev ut en ny inhaleringsmedicin (Atrovent) som vi skall använda vid förkylning. Vi fick gå tidigare till röntgen, så vid tolv var vi färdiga där.

 

Vi hade med inhaleringsutrustningen och inhalerade honom med jämna mellanrum. Febern sjönk sakta ner till 37,7 så han åt lite och somnade i sin sjukhussäng. Läkaren berättade för oss att de hade hittat tre olika bakterier i förra veckans näsprov. Bactrim (den antibiotika som vi gett honom) fungerar bara på två av dessa bakterier. Med andra ord så är det med största sannolikhet den tredje typen av bakterie som nu tagit rejält fäste. KUL! *skakar på huvudet*

 

Vid klockan två så fick vi svaret på lungröntgen och den visade att han inte hade lunginflammation. PUST SÅÅÅ SKÖNT! Hans CRP visade 26 och det är inte så stor förhöjning men hans vita blodkroppar låg på över 40, vilket påvisar att hans kropp kämpar mot en kraftig infektion (CRP har en fördröjning innan det visar det korrekta värdet). Så vi behövde inte läggas in (hade blivit inlagda på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna i så fall).

 

Hampus fick en ny antibiotika utskriven (Spektramox) som skall fungera mot den bakterie som inte Bactrimen klarat av. Även jag och Stefan fick samma antibiotika utskrivet (är förkylda och hostiga) för att vi inte skall smitta Hampus igen efter att hans antibiotika verkat. Så nu får hela familjen vara isolerade och äta medicin!

 

Vi var kanontrötta och hungriga när vi kom hem vid halvfem tiden. Så vi åt, inhalerade Hampus, tog våra mediciner och kom i säng vid nio. Vi var rejält möra efter att ha varit vakna sedan klockan tre inatt!

 

Till föregående datum

Till nästa datum