Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Torsdag 5 juli - Rejäl förkylning   

God morgon!

 

Här har Hampus åkt på en förkylning med hög feber och gult snor. Vi ska ta blodprov och näsprov kl 13.00 nere på vårdcentralen i Skogås samt hämta ut antibiotika till honom. Det blir varken enzymer, hjärt- och lungröntgen eller bestämning av skelettålder idag. Stackaren har varit vaken nästan hela natten. Nåja alla barn åker på förkylningar! Nu får vi vänta tills nästa torsdag så får han enzymerna då (om han är frisk). Men det räknar vi med att han är!

 

Vi har rådgjort med läkarna så från och med nu har vi bestämt att Hampus inte får träffa barn inomhus och vi får åka bil istället för buss/tåg. Vi skulle ha haft gäster i helgen men vi har sagt återbud så han inte får något mer på förkylningen.

 

Nej, nu är det dags att gå ner till vårdcentralen.

 

 

God kväll!

 

Vi har flera samordnare, en på eftervården till transplantation och en på barnneurologen. Och de samarbetar! Det är verkligen värt GULD. Nu så har de omdirigerat våra möten vi skulle ha haft idag till nästa torsdag. Plus att det ska komma upp en lungdoktor och titta på honom på avdelningen när han får enzymer så att det också hinns med. Vi får så mycket uppbackning och alla är så trevliga på Huddinge Sjukhus. Vi känner oss fullständigt trygga!

 

Annat var det när vi skulle ta proverna på vårdcentralen i förmiddags. Vi har aldrig varit där förut och vill inte dit igen! Vi hade satt på emla i hans armveck och de skulle ta två rör med blod och skicka till Huddinge. Även ett näsprov skulle skickas dit.

 

Men det är klart att försöker man sticka honom i armen med en vuxennål och sticker rätt ner igenom venen så är det helt kört att ta blod där. Så hon fick sticka honom i tre olika fingrar och sitta och pressa ut blod i ett rör. Kombinationen av feber och att någon sticker en i fingrarna och pressar ut blod är ju som upplagt för skrik och tårar. Så de som väntade utanför trodde nog att vi höll på att ta kål på honom. Men han försökte aldrig att slingra sig bort utan han bara satt där och var helt förtvivlad. Det skär verkligen i mammas och pappas hjärtan att se sånt här.

 

Hon tog även ett näsprov med en vuxenpinne som hon inte hade böjt och tog bara i början av näsan och inte så långt upp, så hur tillförlitligt det är kan man fråga sig. Å andra sidan om hon hade försökt stoppa in den så långt som man ska så vet man väl aldrig hur det hade slutat.

 

CRP-värdet fick vi med det samma. Det visade på 26. Normalt så har man under ca 16. Så det var inte så högt.  Men det är ju en fördröjning och ofta tar det något eller några dygn innan det syns på CRP. Han fick Bactrim (antibiotika) som ska tas i förebyggande syfte och så inhalerar vi honom med Pulmicort och Ventolin efter förkylningsschemat så det inte blir lunginflammation av det. Det får bara inte bli något sådant nu som riskerar att allt blir försenat!

 

Till föregående datum

Till nästa datum