Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Torsdag 21 juni - Reaktion mot enzymerna   

Idag har det varit enzymer och magnetröntgen.

 

De satte droppet med enzymerna vid kl 08.20 och så fick han leka lite som vanligt. Vi lade honom för att sova vid 09.15 och han somnade bums (vi hade behövt väcka honom på morgonen eftersom vi skulle till sjukhuset så tidigt). Efter ungefär 40 minuter så vaknade han upp och var så gnällig. Han orkade inte ens öppna ögonen utan låg bara där och grät. Till slut så tog vi tempen på honom och han hade 38,8. FAAAAN !

 

Men så började vi fundera. Nästan varje gång har han vaknat upp efter ca 40 min och varit så här. Ibland har vi tagit tempen på honom och då har han haft feber. Men ibland har vi bara gett honom Alvedon och det har blivit bättre. Varje gång så har han varit ok när vi kommit hem.

 

Så vi kollade vad det stod i bipacksedeln om olika biverkningar och då visade det sig att 35% kunde få feber. Så nu vet vi att han reagerar mot enzymerna med feber. Men om man har feber så får man inte sövas så vi klädde av honom alla kläder och gav honom medicin mot den allergiska reaktionen samt Alvedon.

 

Vi körde ner honom till magnetröntgen kl 13.00 och då visade tempen på 37,9, så vi var inte alls säkra på att han skulle få sövas. Men narkosläkaren som hade ansvaret frågade vad vi trodde om hans allmäntillstånd och då var ju Hampus som vanligt igen och man märkte inte av någon feber. Så tillsammans men honom så bestämde vi oss för att köra på.

 

Båda två fick vara med när Hampus skulle sövas och han somnade gott i mammas knä. Direkt efter att han somnat var vi tvungna att lämna rummet. Då var kl 13.30.

 

Kl 16.15 ringde de från uppvaket och sa att en av oss fick gå ner till honom. Jag (Susanne) gick ner eftersom han brukar vara lite ”mammig” efter han varit sövd. Han sov när jag kom ner så jag satt och läste lite tidningar. Han vaknade efter ca 30 min och var sååå groggy. Hjärnan ville att han skulle sitta upp men inte kroppen. Jag hade honom i mitt knä och han verkligen försökte sitta men han var totalt lealös. Han satt och flinade och verkade kanonfull. Han har aldrig varit så efter en sövning förut.

 

I och med febern tog de ett CRP på honom och ett blodprov för vita blodkroppar. Vi fick komma upp till avdelning B78 när han kvicknat till lite mer. Läkaren kom efter kl 19.00 och berättade att han hade en lite förhöjning av de vita blodkropparna men att det var nog en effekt av febern. Annars så var CRP:n helt ok.

 

Jag åkte hem! Stefan och Hampus stannade kvar över natten på 78:an för övervakning. 

 

Till föregående datum

Till nästa datum