Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Fredag 15 juni - Hembesök   

Idag har Carina (specialpedagogen) varit hemma hos oss i några timmar på förmiddagen. Som vanligt hade hon med sig en massa leksaker som hon och Hampus lekte med. De satt även och övade lite tecken, och vi lärde oss ett gäng nya ord igen.

 

Vi blev även tillfrågade att vara med i en undersökning. Hur barnen utvecklas kontra hur mycket hjälp man får av sjukvård, habilitering och släkt/vänner. Man ska även se hur man ska kunna samordna alla läkarbesök, så att man inte ska behöva ha kontakt med olika hjälpställen på olika dagar utan att de samordnar en dag med alla inblandade (audionom, läkare, psykolog, kurator, specialpedagog och andra som man kan behöva träffa). Vi sa att vi gärna är med i denna undersökningen, under förutsättning att vi orkar när väl hösten kommer…

 

Sjukgymnasten och arbetsterapeuten kom hit hem på besök efter lunch. Det var första gången som vi träffades, så det blev väldigt mycket fokus på att lära känna varandra. Tanken är att dessa personer skall kunna följa Hampus under en längre tid.

 

Vi kommer att få en del hjälpmedel för att underlätta för Hampus.

- Spjälsäng. Detta är en specialspjälsäng med hiss och nedfällbar sida. Den är 140x60 och det går även att höja upp huvudändan för att underlätta Hampus andning (idag kör vi med en kudde under hans bäddmadrass). Ska bli skönt att inte behöva bryta ryggen varje gång man ska lägga eller ta upp honom. Han väger 12.5 kilo nu + korsetten. Eftersom han inte kan sätta sig upp så blir det ett jättelyft varje gång.

 

- Rullator. Det ser ut som en ”bakvänd” rullator, dvs man har ingenting framför sig utan bakom. Det sticker fram som två stycken ledstänger som han kan hålla sig i. Den är även konstruerad så att den ej kan rulla bakåt.

 

-Mjuk hjälm. Perfekt att ha när man tränar inomhus.

 

- Pilatesboll. Hjälpmedel för hans andning. Man studsar honom på den och förstärker då andningen ner i lungorna. Vi får säkert tips om andra övningar nästa gång.

 

- Träningsmatta. En mjuk typ av gymnastikmatta som är bra att använda till diverse sjukgymnastiska övningar.

 

Det känns jättebra att Hampus får specialanpassade hjälpmedel för att kunna komma igång med allting så fort som möjligt.

 

Nej, nu skall vi ta en välbehövlig lugn helg!

 

Till föregående datum

Till nästa datum