Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Torsdag 14 juni - Ytterligare en heldag på "sjukan"   

Idag var det dags för ytterligare en heldag på sjukhuset. Vi var där klockan åtta och de satte igång infusionen av enzymer.

 

Kl 10.40 hade vi tid hos ögonläkaren. Hampus fick titta på olika randiga bilder (bredrandigt till smalrandigt). Han skulle vända blicken åt det håll hon visade dem. På det sättet så kunde hon se att han är lite översynt. Hon tittade även på hornhinnan och kunde konstatera att den är något grumlig. Grumligheten beror på att MPS-substans inlagras även här och gör att han blir lite ljuskänslig.

 

För att kunna titta in i Hampus ögon så var de tvungna att ge bedövningsdroppar i ögonen på honom. Han blev lite ledsen när han fick dem, men inte så farligt.

 

Efter att han fått bedövningsdropparna fick vi gå tillbaka till dagvården, för att sedan vara tillbaka hos ögonläkare kl 12.15 (bedövningsdropparna var tvungna att hinna verka). Vi gav honom mat och käkade även lite själva. Vid tolvtiden så hade bedövningen fortfarande inte börjat verka. Hans pupiller var lika små som vanligt men vi gick ändå ner till ögonavdelningen och läkaren konstaterade att bedövningen inte hade fungerat. KUL! Hon försökte titta ändå men det var lönlöst. Hon sa att det var som att försöka titta genom ett nyckelhål på fyra meters håll. Det gick inte att göra om bedövningen idag eftersom vi skulle vara på nästa undersökning kl 13.00. Så vi fick en ny tid på måndag istället och då kommer de att ge honom mer bedövningsdroppar, två olika typer.

 

Vi gick tillbaka till dagvården igen och där fick vi reda på att han ska på narkosbedömning på måndag eftermiddag. Så från att bara ha ett besök hos audionomen på måndag så har vi lyckats skrapa ihop ytterligare en fullspäckad sjukhusdag.

 

Vid 13.00 knallade vi upp till neurofysiologiska avdelningen för att göra nerv-/muskelundersökningen. Stackars Hampus hade inte fått sova något under hela dagen så han var dödstrött och grät så mycket under hela undersökningen. Han var helt genomsvettig stackaren. Dessutom så var undersökningen i sig otäck. De skickade in ström i underarmarna som musklerna skulle svara på. Jag fick i mig lite ström när de gjorde det och det var inte behagligt. USCH O FY VA MYCKET VÅRAN ÄLSKLING FÅR GÅ IGENOM!

 

Värdena visade att det såg ok ut. De kunde inte se att han skulle ha något karpaltunnelsyndrom. Skönt! Hoppas bara att läkaren som skulle gå igenom proverna ytterligare är av samma åsikt.

 

Till föregående datum

Till nästa datum