Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Torsdag 7 juni - Enzymer och kanelbulle   

Först på morgonen var vi hos vår psykolog Ida.

 

Sen var det dags för enzymer igen. Normalt kopplar de upp honom till droppslangen innan halv tio och efter någon timme så brukar vi lägga honom för att sova en stund. Men idag vaknade han upp ganska snart igen och grät. Vi tog tempen som visade lite förhöjt. De är oroliga att han ska får infektioner nu, så Hampus läkare kom och tittade på honom. Sen tog de massor av blodprover på honom. Även ett näsprov togs med hjälp av en lång böjbar topps som pillas långt ner genom näsan mot svalget. INTE POPPIS! Han blev jätteledsen.

 

Efter enzymerna så var vi på EKG. Det tog 10 minuter så var vi färdiga där. Inget speciellt att berätta. De fäste små klisterlappar med sladdar på runt bröstet och drog ut pappersremsor. Vi fick springa ner till vår dagvård på B66 med en remsa och en annan skulle de skicka till transplantation.

 

Vi var även på invigningen av Händelseriket på Huddinge (en stor lekplats i anslutning till sjukhuset). Hampus fick en kanelbulle av sin läkare. Han blev såå glad och satt och mosade in den i munnen och lät Mmmmm. Blev även fotograferade massor av sjukhusfotografen. Man drar onekligen till sig uppmärksamhet när man kommer med ett barn fastsatt till en ”Anton” (namnet på vår droppställning med en maskin som ser till att infusionen sker sakta och jämnt).

 

De hojtade och fick alla människor att öppna upp en gång när vi skulle titta på underhållningen. Vi fick stå längst fram. En sjuksköterska drog droppet och jag vagnen och en annan gick framför och skrek sjukt barn gör plats och folkhavet att flyttade på sig. Jag (Susanne) måste säga att jag blev ganska röd i ansiktet (inte av solen).

 

Till föregående datum

Till nästa datum