Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Torsdag 24 maj - Svar psykologutvärderingen    

Idag hade vi mötet med vår läkare och psykologen som gjorde utvärderingen av hans utveckling. Resultatet visade att hans utveckling låg väl i fas med hans ålder. På vissa typer av uppgifter, exempelvis lägga olika formar i olika hål och bygga med klossar, presterar han till och med några månader bättre än genomsnittet. Men i och med att han har varit en så lugn kille har han alltid tyckt om att pilla med sådana saker, och jag antar att man kan konstatera att träning ger färdighet. Psykologen tyckte även att Hampus var mogen i sitt sätt och väldigt envis. Han gav inte upp utan satt och försökte tills han fixade uppgifterna som hon gett honom. Väldigt målmedveten tyckte hon.

 

 

Han är försenad med talet och språkförståelsen. Fast eftersom han bara hört lite över två månader så tyckte hon att han hade lärt sig saker fort. Hon menade även att han är väldigt kommunikativ på andra sätt, genom sina händer och ögon. Hans finmotorik var något klumpig men han har ju karpalttunnelsyndrom i handlederna och är väldigt stel.

 

Så det hela kändes bra. Det var precis som vi trodde själva!

 

Vi fick reda på från vår läkare att de hade hittat två tänkbara donatorer som korstestas mot Hampus. Skönt! Hoppas bara att det funkat med någon av dem.

 

Vi fick även reda på att han har högsta prioritet på transplantationsavdelningen så de beräknar att han kan transplanteras i juli. Man vågar knappt bli glad, tänk om något blir försenat eller att det inte fungerar med någon av de två tänkbara donatorerna. Man hittar visst alltid något att oroa sig för…..

 

Till föregående datum

Till nästa datum