Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Torsdag 17 maj - Lång dag på sjukhuset. Igen...    

Idag åkte vi till Huddinge Sjukhus kl 8.00 och kom hem efter kl 17.00. Vi hade då avverkat en enzymbehandling, sista psykologundersökningen (för att se hur långt utvecklad Hampus är) och till sist var vi hos audionomen för hörselundersökning och inställning av hörapparaterna nu efter operationen. Det verkar som hans hörsel kommer att ligga på 60-70 decibel utan hörapparaterna och runt 20 decibel med dem på. Det betyder att han kommer kunna lära sig prata. Jippiiii!!!     *gör segerdans*

 

Vi har kommit fram till att det var nog plasten i det specialplåster som Hampus fick efter operationen som gav utslagen. För idag när de använde samma rengöringsmedel som sist så fick han inte utslag på bröstet. Skulle det varit remove (rengöringsmedlet) så borde han ju ha reagerat igen. Men plasten var en annan den här gången och det var ju det enda som var annorlunda. Det är vad vi kan komma fram till i alla fall.

 

Operationssåren har läkt jättefint både på halsen och på bröstet. Men nu passar inte korsetten över bröstet (på grund av porten) så på måndag får vi ta kontakt med korsettmakaren så vi får komma dit och justera den.

 

Vi tycker att hans tunga verkar mindre svullen nu och när han försöker räcka ut den drar den tydligt åt vänster. Detta har nog med ansiktsförlamningen att göra (muskulaturen är svagare på denna sida). Han har även fått tre tänder till under de sista tre veckorna.

 

Han bajsar massor och är jättelustig i magen. Det är som massor av tjockflytande gelé som kommer ut. Kanske är det alla MPS-avlagringar som släpper och kommer ut.

 

Vi har fått tid till Magnetröntgen dagen före midsommarafton och eftersom han ska sövas så måste vi stanna över natten. Så vi får fira midsommarn på Huddinge Sjukhus :-)  Kul!!!

 

Till föregående datum

Till nästa datum