Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Måndag 7 maj - Vilken dag!    

Nu är vi hemma och har badat och lagt Hampus. Vilken dag, vi är helt slutkörda!

 

Vi åkte hemifrån kl 9.00 och kom hem kl 18.00.

 

Först hade vi ett första introduktionsmöte med habiliteringen i Flemingsberg. Vi pratade med två stycken psykologer (skulle ha varit en psykolog och en kurator, men hon var sjuk) och de informerade en del om det som de har att erbjuda. Vi kom överens om att en arbetsterapeut och en sjukgymnast skulle kontakta oss och senare komma på ett hembesök. Även en logoped kommer att kopplas in.

 

Därefter åkte vi till Birgitta Sköld, vår audionom på Huddinge sjukhus, för att göra nya avgjutningar till hörapparaterna samt göra hörselprov. Under tiden som Hampus gjorde sitt hörselprov så ringde Ylva (en av sköterskorna på B66). Hon hade kommit på att det ej hade skett någon blodtypning inför morgondagens operation.

 

Så det var bara att springa upp till B66 för att ta blodprover. Vi var tvungna att vänta en timme på att bedövningssalvan skulle verka. Det gick inte så bra att sätta kanylen utan blodådran gled undan hela tiden. Men efter tre försök så fixade Ylva det galant :-) Den sitter kvar nu så de kan använda den imorgon. Hampus var så duktig under det hela han gnällde bara lite när vi höll fast honom.

 

De gav honom en jättefin stor nalle som belöning. Våra sjuksköterskor är SÅÅÅ GULLIGA!

 

 

Under tiden vi väntade så fick vi även reda på att de på operation hade glömt att ta in en sjuksköterska som kunde assistera kirurgen när de ska sätta in Port-a-Cathen. Ibland blir man ju lite mörkrädd….. Hur tusan kunde de missa att boka in en assisterande sjuksköterska och att blodtypa honom?

 

Men de fixade allt till slut så nu blir det operation imorgon kl.07.55. Vi ska vara där kl 07.00 så nu är det bara att slänga sig i sängen. Blir inte många timmars sömn!

 

Till föregående datum

Till nästa datum