Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Onsdag 2 maj - Korsettillverkning    

Idag har vi varit på S:t Görans Sjukhus för att på en specialtillverkad korsett för Hampus rygg. Första steget till en korsett är att göra en gipsavgjutning. Mats (korsettmakaren) lindade Hampus med uppblötta gipsbindor runt bröst, mage och höfter. Därefter lade han Hampus på mage och tryckte in ländryggen så att den hamnade i rätt läge. Ytterligare gipslindor lades på och sedan var det bara att vänta på att allt skulle torka. Sen klipptes hela gipspaketet upp från ljumsken upp till halsen så att det kunde lyftas bort. Korsetterna kan tillverkas i flera olika mönster. Hampus kommer att få en ljusblå korsett med nallebjörnar på. Passar utmärkt på en liten kille J

 

Hampus var jätteduktig och grät inget alls eller kämpade mot när Mats gjorde allt det här. Bara gnydde lite! Han är så snäll och duktig vår lilla sötnos!

 

Vi har även fått klartecken att han ska opereras på tisdag. Ska bli skönt att få öronoperationen avklarad och att få en Port-a-Cath insatt så man inte behöver förstöra hans enda fungerande ven. Sen är det ju  självklart alltid en oro och risk när man söver honom.

 

Imorgon blir det körigt på sjukhuset;.

kl 8.00 Psykologen

kl 9.00  Sätta droppet med enzymerna

kl 10.00 Narkosbedömning

 

Så det blir ett fasligt "springande" mellan avdelningarna med droppställningen som får dras med.

 

Men, men så är det ibland!

 

Till föregående datum

Till nästa datum