Hampus Buhr © 2007     

 

 Hampus    Vad är Hurlers?   Innan diagnos  Bilder  Dagbok  Länkar  Gästbok

Fredag 13 april - Astma- och allergimottagningen    

Idag skulle vi till astma- och allergimottagningen. Denna tiden hade vi fått redan innan vi fick reda på att vår kära Hampus hade Hurlers sjukdom, eftersom han alltid haft så trånga luftvägar. När vi kom dit fick vi först sitta ner och vänta, känns som om man aldrig får komma in till ett läkarbesök på utsatt tid. När vi väl fick komma in till mottagningsrumet så väntade tre stycken läkare där. Två stycken av dem var mer rutinerade läkare och en av dem var typ en läkarstuderande. Vi berättade direkt att Hampus har en sjukdom som heter Hurlers och vi lämnade även fram en sjukdomsbeskrivning till dem (den som ligger på Socialstyrelsens hemsida, se våra länkar), men de tackade nej och sa att de redan hade den. De hade även fått ytterligare ett sjukdomsbeskrivande dokument direkt från Gunilla Malm.

 

Läkarna började med att fråga en massa frågor kring Hampus och hur hans andning etc var. För varje fråga som de ställde så blev det mer och mer klart att de inte hade läst ett endaste ord av vad som stod på Socialstyrelsen hemsida eller av det som Gunilla skrivit ihop speciellt till dem. SÅ HIMLA FRUSTERANDE! Samtidigt insåg vi i denna stund att detta kommer att hända på vart och varannat läkarbesök framöver, trots allt så är det ju en väldigt ovanlig sjukdom. Men vi kommer aldrig att kunna acceptera att läkarna inte ens bemödat sig läsa igenom de papper de fått direkt i sin hand.

 

Det blev även väldigt klart att den ena handen inte alltid vet vad den andra gör. Läkarna började prata om att de skulle skicka remiss till hjärtspecialist (ja, vi var på astma- och allergimottagningen). Då sa vi att Gunilla redan hade sett till att detta blivit gjort. Då svarade de bara "Jaha, då kanske vi skall avvakta lite med det då....."

 

Efter att alla tre läkarna hade lyssnat på Hampus lungor så fick vi sitta ner i väntrummet igen. Efter att ha väntat där i ytterligare en timme så fick vi komma in till ett annat rum och träffa en sköterska som skulle ge hos våra inhaleringsscheman. Vi fick en noggrann genomgång hur vi skulle dosera Hampus olika mediciner samt hur vi skulle hålla rent Ailosen (en inhaleringsmaskin som vi har hemma). Vi fick även mer medicin utskrivet, eftersom det går åt en hel del inte minst nu när han är förkyld. Hampus får dels Ventoline (vidgar luftrören), dels Pulmicort (kortison som verkar antiinflamatoriskt).

 

Till föregående datum

Till nästa datum